Vakantie in Portugal? Dit zijn de 5 mooiste plaatsen

Wil je een vakantie in Portugal boeken? Dan is het handig om te weten waar je jouw vakantie wilt boeken! Portugal staat bekend om zijn prachtige plaatsen en steden. In dit artikel lees je over de 5 mooiste plaatsen van Portugal. We bespreken de hoogtepunten van deze steden, zodat je zelf een keuze kunt maken.

Lissabon

De hoofdstad van Portugal mag natuurlijk niet ontbreken op deze lijst. Lissabon en staat bekend om zijn schitterende uitzichten. Je kunt hier genieten van het mooie weer, terwijl je de stad verkent. Er is veel te doen in Lissabon, dus je zult je hier geen moment vervelen. Bezoek bijvoorbeeld het Jeronimos klooster, de São Jorge kasteel en maak een wandeling door de wijk Chiado.

Porto

Porto is een stad die bekend staat om zijn wijn. Je kunt hier verschillende wijnproeverijen doen en de stad verkennen. Er is ook een schitterend uitzicht over de stad vanaf de Vila Nova de Gaia brug. Bezoek ook het historische centrum van Porto, dat op de UNESCO werelderfgoedlijst staat.

Sintra

Dit is een relatief klein plaatsje, maar zeker de moeite waard om te bezoeken. Het plaatsje staat bekend om zijn kastelen en paleizen. Je kunt hier het Pena Palace, het Moorse kasteel en het Sintra National Palace bezoeken. Ook is er een schitterend uitzicht over de stad vanaf de top van de berg.

Coimbra

Coimbra is een stad in Portugal met een rijke geschiedenis. De stad is vooral bekend van de universiteit, die er al sinds 1290 is. Bezoek ook het schitterende klooster en de burcht die boven de stad uittorenen.

Lagos

Lagos is een stad aan de westkust van Portugal. De stad ligt aan een prachtig strand, waar je heerlijk kunt relaxen. Bezoek ook de jachthaven en maak een wandeling door het historische centrum. Vanaf de kliffen heb je ook een prachtig uitzicht over de stad en het strand.

Portugal is dus zeker een land waar je eens naartoe moet gaan. Er is genoeg te doen en te zien, dus je zult je hier geen moment vervelen. Welke van deze steden lijkt jou het meest interessant? Portugal staat garant voor een onvergetelijke vakantie.