Op zoek naar bijzondere dieren tijdens je reis | Travel Home

Van Canada tot Australië, Zuid-Afrika tot Japan: overal ter wereld vind je bijzondere diersoorten. Door verschillende klimaatzones zijn veel dieren niet overal ter wereld te vinden. Zo leeft de zeldzame reuzepanda alleen in de bamboebossen van Centraal-China en moet je naar de savanne van Afrika afreizen om een giraffe in het wild te zien. Het spotten van een zeldzaam, bijzonder of grappig dier kan een onvergetelijke stempel op je reis drukken. Graag vertel ik je meer over het zien van indrukwekkende diersoorten en een prachtige reis. 

1. De kangoeroe van Australië 

Wil je vrolijke kangoeroes zien rondhuppen tijdens je reis? Dan is Australië de place to be voor jou! De kangoeroe is het nationale symbool van Australië en zijn in groepen te spotten op open grasvelden. Huur een camper in Australië zodat je alle vrijheid hebt om te gaan en staan waar je wilt. Je kunt natuurlijk ook vouwwagens kopen. Grote kans dat je op deze manier ook de koalabeer en de pluizige wombats tegen het lijf loopt. Combineer je dierentrip met de wereldberoemde Great Ocean Road aan de zuidkust van Australië. Bezoek tijdens deze roadtrip de Twaalf Apostelen, het havendorpje Port Fairy en de Naracoorte grotten.

2. Duiken met hamerhaaien in Costa Rica

Voor een fantastische duikvakantie moet je op het Cocos eiland van Costa Rica zijn. Dit idyllische eiland ligt ten zuidwesten van Costa Rica en de perfecte bestemming voor duikers met een hoop ervaring. Naast roggen, walvishaaien en dolfijnen is een diepzeeduik in het water rondom het Cocos eiland een uitgelezen kans om een hamerhaai te zien. Deze haai staat bekend om zijn T-vormige hoofd en kan tot vijf meter lang worden. Geïnteresseerd in een duik met deze grote zoogdieren? Ga dan maar alvast sparen, want een reisje naar het Cocos eiland kan aardig in de papieren lopen. 

3. De Zuid-Afrikaanse giraffe 

Zuid-Afrika is onlosmakelijk verbonden aan avontuurlijke wildlife jeepsafari’s. Ga onder begeleiding van een ervaren ranger op expeditie in het Umfolozi-Hluhluwe Park. Voor je het weet sta je oog in oog met een angstaanjagende leeuw, reusachtige olifant of de vriendelijke Kaapse giraffe. Deze giraffe behoort tot de kwetsbare diersoorten en is het langste landdier ter wereld. Naast de vele safari parken is het aan te raden een panoramatocht langs de Blyde River Canyon te maken. Ook het beklimmen van de 1.085 meter hoge Tafelberg in Kaapstad mag niet ontbreken tijdens je vakantie in Zuid-Afrika. 

 4. Naar het Chinese Chengdu voor de reuzepanda 

Als pandaliefhebber kun je er uiteraard voor kiezen om de panda’s Wu Wen en Xing Ya te bezoeken in Ouwehands dierenpark Rhenen. Mocht je iets meer te besteden hebben en graag meer van de wereld zien, dan is een tripje naar China wellicht een interessant idee. Voor een ontmoeting met de bekende reuze panda, kun je het beste naar de snelgroeiende stad Chengdu afreizen. Bezoek vanuit Chengdu het Giant Panda Breeding Centre; waar een natuurlijke leefomgeving is gecreëerd voor de reuzepanda’s. Zorg dat je vroeg uit de veren bent, want ’s ochtends zijn de panda’s het actiefst en kun je ze zien ravotten. Andere to do’s in de stad zijn: het volkspark Chengdu Renmin en het Jinsa Museum over de Chinese geschiedenis.  

5. Grizzly beren in Canada 

Canada staat bij veel reizigers hoog op het verlanglijstje. Dit heeft zo zijn redenen: er zijn voldoende mooie steden om cultuur te snuiven en het immense land biedt prachtige en veelzijdige natuur. Ben je op zoek naar bergen, gletsjers, bossen en beren? Dan ben je in Canada aan het juiste adres. Helemaal één worden met dit ruige gebied kan op de vele kampeerplekken die het land rijk is. Zoek een mooie plek voor je camper of tent op een daarvoor geschikte camping en verwarm je in de avonden aan een zelfgemaakt kampvuur. Het enige wat je hoeft te doen om beren in deze omgeving te zien, is het laten slingeren van je etenswaar. Echter zit je vermoedelijk niet te wachten op een grizzly beer midden in de nacht. Een alternatief is een boottocht over de Clayoquot Sound. Bekijk tijdens de tocht de beren in hun natuurlijke habitat terwijl ze op zoek zijn naar voedsel.