3 mooie bestemmingen in Frankrijk

Terwijl je in een strandtentje in Scheveningen van de zon aan het genieten bent, denk je na over je volgende vakantie. Misschien is Frankrijk wel jouw volgende vakantiebestemming! Dit snappen we goed, want alle ingrediënten voor een fijne vakantie zijn te vinden in La France. Over het algemeen is de kans groot dat je in Frankrijk een zonnige vakantie tegemoet gaat. Verder is de Franse keuken om van te smullen en krioelt het van de campings, vakantieparken en vakantiehuisjes in Frankrijk. Ook voor een strandvakantie of een wijnreis zit je in Frankrijk helemaal op je plek. Welke bestemmingen in Frankrijk moet je écht niet overslaan tijdens je vakantie?

1. Gorges du Verdon

Wauw, deze kloof in de Provence moet je zeker bezoeken tijdens een vakantie in Frankrijk. Gordes du Verdon is de op één na grootste kloof van Europa en wel tot 700 meter hoog. De kloof heeft een lengte van ongeveer 25 kilometer en is uitgesleten door de rivier de Verdon. Ben je in voor een avontuurlijke vakantie? Dan is een bezoek aan Gordes du Verdon zeker een must. Huur een kajak of kanoe en leef je uit op het water van de Verdon. Lac de Sainte-Croix, het stuwmeer van 14 km lang is prachtig en een ware aanrader. Hier vind je ook de poort naar de kloof van Gordes du Verdon. Toeristisch, maar oh zo mooi!

2. Mont Saint Michel

Mont Saint Michel is een abdij op een klein eiland vol rotsen. Het is een bekende bezienswaardigheid in de regio Normandië. Midden op het schiereiland zie je een spitse berg met huisjes, kapellen en kerken. Hieromheen ligt een vlak waddenlandschap. Erg indrukwekkend en zeker een bezoekje waard!

3. Marseille

Voor de liefhebber van stedentrips is Marseille de ultieme stad om te bezoeken in Frankrijk. De aan de middellandse zee gelegen havenstad is authentiek en de oudste stad van Frankrijk. Dit zie je goed terug in de stad. De geschiedenis van Marseille gaat terug tot de 6e eeuw voor Christus; dit vertaalt zich in prachtig oude gebouwen, kathedralen, paleizen en kerken. Naast deze rijke geschiedenis, heeft Marseille een heerlijke keuken en zijn er voldoende uitgaansmogelijkheden om de avonduren te spenderen.