Het interieur van een villa

Iedereen droomt er stiekem wel van, het hebben, maken of ontwerpen van een villa. Waar het voor sommige misschien bij dromen blijft is het voor anderen daadwerkelijk realiteit. Lekker languit genieten van je eigen ontworpen villa ontstaan uit jouw ideeën. Maar een villa of huis bouwen is zeker niet alleen meer weggelegd voor de rijksten in dit land. Dankzij prefab bouwen kan er in afzienbare tijd een woning gerealiseerd worden. Nieuwe technologie en bouwtechnieken zorgen ervoor dat de droom van een eigen woning bouwen al voor steeds meer mensen werkelijkheid kan worden. In deze blog ga ik wat meer de nadruk leggen op de fases na het bouwproces. Om precies te zijn, het inrichten van een woning.

Van droom tot realiteit

Je huis is gebouwd, alle grote onderdelen staan en je kunt je eindelijk focussen op je interieur. Maar waar begin je? De eerste stap voor de meeste mensen is het bepalen van de zekere look & feel die je met je woning wil bereiken. Ga je bijvoorbeeld voor een landelijke interieurstijl, dan zijn merken als bocx interiors, room 108 en Oakdale hierin zeker geen ongewenste gasten. Met behulp van de juiste merken, kleuren en meubels kun je hele mooie resultaten neerzetten. 

Bij de meeste woonwinkels kun je er zelfs voor kiezen om enerzijds je woning helemaal af te laten stijlen, anderzijds om de door jouw gekozen meubels alvast in een proefstelling te laten zetten. Zo kom jij er helemaal achter wat nou wel past en niet zo goed past bij jouw wensen en dromen. Ga je juist voor een grote hoekbank of kies je voor 2 kleine banken in combinatie met een luie stoel, dit soort overwegingen komen allemaal langs. 

Het kiezen van de accessoires. 

Het neerzetten van de grotere meubels in je woning bepaald al voor een groot deel de uitstraling van je woning. Je kunt echter echt de puntjes op de i zetten met de accessoires. Elementen als lampen, planten en klokken kunnen echt het verschil maken tussen landelijk, modern of retro. Maar laten we eerlijk zijn, één interieurstijl is niemand aangebonden. Je moet vooral kiezen wat jij mooi vindt staan in je woning. Zo zitten er vaak standaard plinten en vensterbanken in een net gebouwde woning. Hierbij heb je echter ook de keuze uit zeer diverse modellen plinten en vensterbanken. Denk hierbij aan de kraalplint, monumentenplint of de waalplint. 

Zoals je kunt lezen zijn er nogal wat keuzes te maken. Gelukkig kun je online altijd hele leuke voorbeelden vinden en doe je hopelijk wat inspiratie op.