Bezienswaardigheden in Noorwegen

Staat Noorwegen hoog op jouw verlanglijstje voor een vakantie? Heel begrijpelijk! Dit is namelijk op het gebied van natuur één van de mooiste landen van Europa! Bewonder hoge watervallen, diepe fjorden en de robuuste berglandschappen. Natuurlijk mogen ook enkele mooie steden niet ontbreken tijdens jouw rondreis Noorwegen. Daarover lees je hieronder meer! 

Oslo
Oslo is de mooie Noorse hoofdstad. De stad barst van de bezienswaardigheden zoals het Koninklijk Paleis, Vigelandpark met honderden beelden, de Akershus Festing, het Opera House en de gezellige haven met het stadhuis. In Oslo kun je heerlijk uit eten gaan en winkelen. Vanuit het centrum sta je ook zo in de ongerepte natuur rondom Oslo.

Stavanger
Wat vroeger een klein vissersdorp was, is inmiddels een redelijke stad maar nog altijd mét de charme van het traditionele vissersdorp. Loop door Gamle Stavanger en dwaal door de kronkelige straatjes vol witte huisjes.

Bergen
Bergen is de op één na grootste stad van Noorwegen. In het centrum vind je veel sfeer en een grote muziekscene. Een dagtrip naar Trolltunga is echt de moeite waard. Met een flinke wandeltocht kun je naar het uitzichtpunt ‘de trollentong’ hoog in de bergen. Vanaf de trollentong heb je echt een adembenemend uitzicht!

Tromso
Helemaal in het noorden van het land ligt Tromso. Hier kun je het Noorderlicht bewonderen met een beetje geluk. Zie hoe de lucht groen kleurt! Ook kun je vanuit Tromso winterexpedities maken, want hier ben je in de poolcirkel.

Sognefjord
Natuurlijk mogen fjorden niet ontbreken tijdens je reis door Noorwegen. Het Sognefjord is één van de bekendste. Met een boot of cruiseschip kun je door dit fjord varen en zien hoe watervallen langs hoge bergwanden naar beneden storten. Het einde van het Sognefjord is het kleine plaatsje Flam. Hier kun je één van de mooiste treinritten van Europa maken door de groene natuur!

Lofoten
De Lofoten is een eilandengroep aan de westkust van Noorwegen. Bekijk hier prachtige landschappen met authentieke vissersverblijven, indrukwekkende baaien en besneeuwde bergen. Ook zijn de Lofoten een goede plek om met een boottocht walvissen op open zee te spotten.

Geirangerfjord
Naast het Sognefjord heb je nog een prachtig fjord dat echt de moeite waard is. Dat is het Geirangerfjord. Met de auto kun je langs dit fjord rijden en raak je continue verrast door de uitzichten. Voor het allermooiste uitzicht doe je er verstandig aan om naar de Geiranger Skywalk te gaan. Dit is de Noorse natuur op haar mooist!

Op reis naar Noorwegen?
Wil jij jouw plannen concreet maken voor een reis naar Noorwegen? Dan kun je dit het beste regelen via een Noorwegen specialist. Dit is een reisspecialist die enorm veel kennis heeft van Noorwegen en hierin is gespecialiseerd. Door deze expertise haal jij de beste ervaring uit je rondreis. Zo profiteer je van tips over goede hotels en de leukste excursies tot de allermooiste route en bezienswaardigheden. Laat je uitgebreid adviseren over dit Scandinavische land!