Keuken pimpen met een klein budget

De keuken is vaak een erg belangrijk onderdeel van je woning. Steeds meer mensen dromen van een leefkeuken, waardoor er bijna nog meer wordt ‘geleefd’ dan in de woonkamer. En met recht, want wat is er nu gezelliger dan samen koken of lekker lang tafelen. Maar wat als je nu een hele saaie of verouderde keuken hebt en een klein budget om deze te pimpen? Wees gerust, in dit artikel geef ik je een aantal tips om je keuken tegen een klein budget te pimpen. 

Begin met de kastdeurtjes

Keukenkastjes nemen een groot gedeelte van je keuken in beslag, waardoor je het effect meteen ziet als je hier wat aan doet. Keukenkasten kun je op verschillende manieren pimpen, bijvoorbeeld door ze te schilderen. Je kunt er ook voor kiezen om de hele deurtjes te vervangen of te wrappen. Is de gehele keuken flink verouderd, dan kan het slim zijn om toch helemaal voor een nieuwe keuken te gaan. Ook bij het kopen van een nieuwe keuken heb je keuze uit verschillende goedkope keukens

Tegeltjes vervangen

Naast de kastdeurtjes kun je ook de tegeltjes in je keuken vervangen. Ook dit kan tegen een redelijke prijs en geeft een groot resultaat. Zo kun je er natuurlijk voor kiezen om alle tegels in de keuken te vervangen, maar je kunt ook voor een gedeelte gaan. Kies er bijvoorbeeld voor om het spatgedeelte bij je fornuis te betegelen met een paar leuke marokkaanse tegeltjes. Ook kun je in plaats van je hele keuken betegelen kiezen voor een minder hoge lijn. Geen zin om de tegels van de muur af te halen en nieuwe tegels te plaatsen? Dan kun je er ook voor kiezen om de tegels te schilderen.

Decoratie in je keuken

En als laatste, de decoratie. Wanneer je denkt aan het decoreren van je woning, dan denk je misschien niet zo snel aan je keuken. Een keuken is immers bedoeld om je eten te bereiden, dus waarom zou je die helemaal vol zetten met decoratie? Nou dat vol zetten is ook nergens voor nodig, maar een beetje decoratie is wel leuk. Denk hierbij aan een mooie bos bloemen of aan een mooi standaard voor je kookboeken. Ook kun je een aantal van je mooiste serveerplanken presenteren op je keukenblad of een paar van je standaard keuken items presenteren op een serveerplank. Denk hierbij aan de spullen waar je makkelijk bij wilt kunnen, zoals peper, zout en olijfolie.